VERHOOG JOUW PRIVACY MET SQUID

Squid is een zelfklevende transparante stof voor raambekleding die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar die overdag de inkijk belemmert.

6 unieke eigenschappen

Squid raamfolie gaat een stap verder dan de standaard raamfolies.

Het effect van Squid op een raam kan je vergelijken met dat van een glasgordijn.

Voorbijgangers kunnen niet naar binnen gluren terwijl jij wél van het buitenzicht kunt genieten en er voldoende daglicht binnenkomt.

Daarnaast staat Squid symbool voor 6 unieke eigenschappen:

Veelzijdigheid

Transparantie én privacy

Stijlvol

Zonwerend

Eenvoudig

100% Belgisch

Veelzijdigheid

Squid is de enige raambekleding die op elk type en op elke vorm van raam kan aangebracht worden. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen.

 

Vocht- en hittebestendig

Squid kan temperaturen aan tot 60°C en is brandvertragend (M1/B1). Dat betekent dat je het in ruimtes kan gebruiken waar strenge brandnormen gelden. Ook vocht is geen probleem voor de kleefkracht van het raamtextiel. Je kan Squid dus met een gerust hart op ramen in je badkamer, garage, keuken of wasruimte installeren. Bovendien laat de geweven structuur van Squid ook toepassingen toe op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas.

 

 

Maatwerk

Heb je ronde, driehoekige of ruitvormige ramen? Wil je Squid op een dakraam, een glazen koepel of in je veranda plaatsen? Zolang je raam van glas is, past Squid er op. Je snijdt het raamtextiel immers op maat. Ideaal voor kleine raampjes naast de voordeur, maar ook voor grote raamoppervlakken. Die kan je mits de nodige precisie zonder zichtbare naad met Squid bekleden.

 

Transparantie én Privacy

Squid is een transparante stof die het mogelijk maakt overdag naar buiten te kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk belemmert. Met Squid geniet je dus van je privay én van je uitzicht.

 

Ongestoord genieten

Het effect van Squid op je raam kan je vergelijken met dat van een glasgordijn of voile. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen gluren terwijl jij wél van het buitenzicht kunt genieten en er voldoende daglicht binnenkomt. Dit in tegenstelling tot een plastic raamfolie waar je helemaal niet doorheen kan kijken en dus ook jouw daglicht wegneemt.

 

 

's Avonds gaat het licht aan

Ook ’s avonds zorgt Squid ervoor dat u in een gezellige cocon zit. Wanneer het donkerder wordt buiten dan binnen, wordt de inkijk veel minder belemmerd. Dan sluit je dus best je gordijnen of rolluiken.

 

Stijlvol

Squid is een textiel met een mooie, natuurlijke uitstraling. De unieke textuur maakt het bovendien praktisch in onderhoud en geschikt voor elk interieur en type architectuur. Onze vijf kleuren zijn precies gekozen zodat Squid ook perfect bij uw inrichting past.

 

Mooi en praktisch

Squid heeft haar unieke textuur te danken aan haar productietechniek. Het textiel wordt geweven met polyester garens en geniet zo van een zachte en warme uitstraling. Ondanks de textielstructuur is Squid eenvoudig te reinigen. Yoghurt, confituur, choco, en mayonaise verwijder je zonder problemen. Daarnaast is Squid ook vocht- en hittebestendig en kan het worden toegepast op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas.

 

 

Voor elk interieur

Dankzij het minimalistische karakter van Squid past deze raamdecoratie binnen elk interieur en bij elk type architectuur. De vijf kleuren zijn heel precies gekozen zodat ze ook bij jouw interieur aansluiten

 

Zonwerend

 
Squid houdt een groot deel van de zonnewarmte buiten en is zo ideaal als zonwerende oplossing. Squid is bestand tegen zware zonne-intensiteit en extreme luchtvochtigheid. Het is een open ademend textiel en is dus, in tegenstelling tot plastic raamfolie, compatibel met HR++(+)-glas of hoogrendementsglas.

 

Vocht- en hittebestendig

We vinden het belangrijk ons product grondig te testen. Squid werd in een labo-omgeving blootgesteld aan zware zonne-intensiteit. We pasten diezelfde omgeving ook aan naar een luchtvochtigheid van 99%. Squid kwam perfect uit beide tests waarbij de kleefkracht van de lijm niet werd aangetast.

 

 

Een derde minder zonnewarmte

Zonnewarmte wordt twee keer geweerd wanneer je Squid gebruikt. Je hebt allereerst geen luchtlaag tussen je zonwerende materiaal en het glas van je raam. Ten tweede reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Zo hou je de warmte tegen voor die binnenkomt. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert.

 

Eenvoudig

 
Squid is snel en eenvoudig te installeren. Je kunt het helemaal zelf of je doet beroep op één van onze vakmannen. Je hebt er geen professioneel materiaal voor nodig en de installatie gebeurt bovendien zonder beschadiging aan jouw muren of interieur.

 

Aankoop & materiaal

De voorbereiding van de installatie begint bij de aankoop. Squid wordt aangeboden op rollen van 130 cm breed. Koop dus de lengte die je nodig hebt (tot 15m lang). De plaatsing kan zonder machines of gevaarlijke producten. Je hebt alleen poetsgerief, een cuttermes en een rakel of liniaal nodig.

Plaatsing

Het raamtextiel aanbrengen doe je in vier stappen: reinigen, kleven, snijden en stevig aandrukken. Eenvoudig, maar het is belangrijk om de volgorde te respecteren. Ben je niet meteen tevreden? Geen probleem: In tegenstelling tot plastic raamfolie kan je Squid meerdere keren herpositioneren. Ook handig wanneer je verhuist en je Squid dus gewoon kan meenemen. Laat je de installatie liever aan een professionele plaatser over?

Contacteer ons dan snel voor een afspraak.

 

100% Belgisch

 
Squid is 100% Belgisch. Deze unieke raamdecoratie werd ontwikkeld en geweven door Lampe_textiles in Tielt. Gedreven door een passie voor textiel, liefde voor schoonheid en met kwaliteit hoog in het vaandel.

 

Traditie en innovatie

De Vlaamse textielindustrie kent een lange traditie en Lampe_textiles heeft altijd een erg goede reputatie genoten.

Squid is een hoogtechnologisch product dat werd ontwikkeld en geweven in onze fabriek in Tielt.

Naar goede traditie waken we over de kwaliteit van ons raamtextiel en zijn we constant op zoek naar mogelijke innovaties.

 

Ontdek de kleuren