• Bruno

Hoe creëer je een moderne 'Master Bedroom' ?

Jouw slaapkamer zou een echte oase van rust moeten zijn. Het is tenslotte de plaats waar jouw dag start en eindigt. De aankleding van deze (vaak over het hoofd geziene) ruimte zou dan ook een unieke en persoonlijke weerspiegeling van jezelf moeten zijn.

Sommige design trends zijn zeer efficiënt als je een serene en revitaliserende omgeving wil creëren. Een strakke, moderne woonstijl wordt door vele interieurdesigners dan ook beschouwd als de 'style-to-go' voor jouw slaapkamer.


Vandaag gaan we hier wat dieper op in en geven je enkele praktische tips om jouw slaapkamer een upgrade te geven van gewoon naar buitengewoon.


Moodern Home & Window Decoration is jouw ideale startpunt om jouw slaapkamer aan deze moderne woonstijl aan te passen. Van strakke rolgordijnen tot moderne houten lamellen: we geven je graag persoonlijk advies.


Tijd om in stijl te gaan slapen en ontwaken !


1. Less is more

Modern design draait volledig rond eenvoud. Minimalisme is daarbij het kernwoord.

Om deze nette en strakke woonstijl te bekomen, is het belangrijk om eenvoudige lijnen te gebruiken en de oppervlaktes zo leeg mogelijk te houden.

Dit betekent waarschijnlijk dat je enkele onnodige woonaccessoires zal moeten wegdoen en wat rommel opruimen.

Less = more !

Het centrale punt van elke slaapkamer is, uiteraard, het bed.

Opteer daarom bij voorkeur voor een strak bedframe en kiest zorgvuldigd het bijpassend textiel (lees: textiel zonder teveel patronen)


De moderne woonaccessoires die je uitstalt zijn minimalistisch en complementair met het bed.


2. Kies zorgvuldig jouw verlichting

De juiste verlichting kiezen voor jouw nieuwe moderne ruimte, is een belangrijk aspect binnen het volledige concept. Dit kan je eenvoudig en praktisch toepassen door jouw gedateerde nachtlampen te vervangen door een iets stijlvoller en eigentijds exemplaar.


Kies in jouw slaapkamer vooral voor functionele en indirecte verlichting.

Een typisch voorbeeld van functionele verlichting is een leeslamp voor in bed of ledspotjes die mooi in jouw dressing schijnen.

Indirecte verlichting zorgt dan weer voor een rustgevend effect.

Denk aan ledstrips die je onder het bed plaatst.

Wil je het oerdegelijk aanpassen? Dan kan je opteren om een vals plafond te plaatsen waar je gebruikt maakt van indirecte verlichting in de volledige slaapkamer.

Indirecte verlichting brengt heel wat sfeer in de slaapkamer

Wij werken vanuit de regio Kortrijk in Zuid-West-Vlaanderen. In Kortrijk en omstreken zijn er heel wat gespecialiseerde verlichtingswinkels die je met plezier persoonlijk advies verstrekken. Neem gerust een kijkje bij Ducla in Rekkem of Lumilight in Kortrijk en ervaar zelf hoe uitgebreid de mogelijkheden zijn.


3. Experimenteer met kleur

Voor een strak interieur gebruik je best zo weinig mogelijk kleur.

...

FOUT !

Deze vaak voorkomende misopvatting kan niet verder van de waarheid af liggen.

Het gebruik van felle of contrasterende kleuren in jouw decor is een mooie manier om jouw slaapkamer meer up-to-date te krijgen.


Bijvoorbeeld: staat jouw bed tegen een groot muuroppervlak, dan kan je gerust experimenteren met een gedurfde kleur om er zo een verrassende accentmuur van de maken.

Durf experimenteren met kleur

Je kan ook heldere moderne overgordijnen gebruiken die complementair zijn met jouw accentmuur.

Het belangrijkste is dat het kleurraccent dat je gebruikt consistent en simpel is.


4. Eenvoudige texturen en patronen

Als laatste punt willen we benadrukken dat je de texturen en patronen, die je in jouw moderne master bedroom wil gebruiken, goed moet overwegen.

Hoewel er een tijd en plaats is (was) voor fluwelen kussens en brocante accessoires, zijn ze niet de beste keuze voor het simplistische ontwerp die je wil creëren.

Integendeel: eenvoudige en strakke texturen staan centraal in modern design.


De materialen die uitermate geschikt zijn voor deze woonstijl: polyester, staal en hout.

Wil je het 's nachts niet volledig verduisteren?

Dan zijn houten lamellen de ideale raamdecoratie.


Ook rolgordijnen doen het in modern design zeer goed. Ze geven een strakke look aan elke slaapkamer en bovendien kan je volop experimenteren met kleur !
150 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
Contact
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Pinterest - Black Circle

Tibeertstraat 34

8930 Rekkem

​​0472 61 46 53

info@moodern.be