• Mathieu

8 fouten die jouw interieur om zeep helpen


Een goed uitgelijnd interieur creëren vergt heel wat creativiteit en kennis van interieurdesign. Voor velen onder ons is het daarom ook een helse taak om toch maar enige structuur en rust in je interieur te krijgen.

Om je wat op weg te helpen, toont Moodern Interieurdecoratie je 8 veelgemaakte fouten, die je best vermijdt als je van jouw huis een modern en trendy uithangbord wil maken. Pas deze tips toe en ondervind zelf welk magisch effect ze op jouw interieur hebben.


modern interieur


1) MUURDECORATIE TE HOOG OPHANGEN

Volgens designer Vern Yip hang je muurdecoratie bij voorkeur 150 cm boven vloerhoogte. Dit is namelijk de gemiddelde ooghoogte. Hierdoor wordt jouw kunstwerk aan de muur aangenaam om naar te kijken voor iedereen. Te hoog opgehangen schilderijen of canvassen zorgen voor een overweldigend effect en halen alle rust uit jouw interieur.


canvas online
Hang je muurdecoratie op comfortabele ooghoogte

2) OVERDRIJVEN MET WOONACCESSOIRES

Heb je ooit al eens geslapen in zo'n bed met tientallen kussens in? Hoewel het enorm gezellig is om in te liggen, is het een ware ramp om ze na jouw nachtrust terug op orde te krijgen. Een weloverwogen design hoeft niet noodzakelijk adembenemend te zijn. Het moet gewoon goed aanvoelen. 

Kies ook bewust voor grote moderne woonaccessoires in plaats van meerdere kleinere decoratie artikelen. Het gebruik van kleine accessoires heeft namelijk een verkleinend effect op elke woonruimte.


grote woonaccessoires
De basisregel voor een modern interieur: less is more !

3) BESPAREN OP VERF

Een goedkoop geverfde muur gaat slechts enkele jaren mee, terwijl een goed uitgevoerde job (lees: gebruik van kwalitatieve verf) wel twintig jaar standhoudt. Kijk ook niet enkel naar de kost per vierkante meter. Het is perfect mogelijk dat je met goedkope verf verplicht bent om 3 lagen te schilderen om alle oneffenheden weg te werken, terwijl je met kwaliteitsverf in de meeste gevallen met 2 lagen al een hoogstaand resultaat krijgt.


verf kwaliteit
Kwaliteitsverf gebruiken bespaart je een pak werk

4) ZETELS TEGENOVER ELKAAR ZETTEN

Een van de grootste zondes in interieurdesign is sofa's naar elkaar toe laten kijken. Dat is zelden een goed idee, want het creëert een doorgang voor jouw gasten. Probeer eventueel te werken met een eenzitter die in een hoek ten opzichte van de zetel geplaatst staat. Hierdoor vorm je een open oppervlak en vergroot je bovendien optisch jouw ruimte.


modern interieur
Creëer een ruimtegevoel door verschillende zitmeubelen te gebruiken

5) KLEINE SPIEGELS

Mensen lijken soms bang van grote spiegels, omdat het zogezegd passé zou zijn. Wel integendeel. Grote spiegels zijn terug helemaal in. En als kers op de taart verdubbel je de zichtbare woonruimte. Wil je twee grote vazen in plaats van één? Hang een grote spiegel op en klaar is Kees.


grote spiegel
Zeker voor kleine ruimtes kan een grote spiegel een serieuze impact hebben

6) KWANTITEIT BOVEN KWALITEIT KIEZEN

Deze hangt een beetje samen met onze tweede tip. Kies voor minder woonelementen, maar ook voor kwalitatieve en moderne woonaccessoires. Ze geven jouw interieur een luxueuze boost. Uiteraard is dit een proces van lange adem. Slechts weinigen veranderen in één klap hun volledige interieur met accessoires en meubels van hoogstaande kwaliteit. Als je echter 1 top artikel per jaar koopt, dan heb je binnen 5 jaar een interieur die in elk woonmagazine zijn plaats zou hebben.


moderne woonaccessoires
Woonaccessoires: niet altijd even goedkoop, maar altijd een meerwaarde

7) KLEINE MEUBELS IN KLEINE RUIMTES ZETTEN

Opnieuw een foute keuze die ervoor zorgt dat jouw ruimte optisch kleiner wordt. Het gebruik van kleine meubels in beperkte ruimtes benadrukt enkel dat je kleine meubels hebt geplaatst.

Pin je niet vast op de algemeen geaccepteerde afmetingen, maar durf te choqueren met een weloverwogen groot meubelstuk. Ze geven een echt wow-effect aan jouw ruimte.


grote meubelen
Een grote sofa kan zelfs in een kleine woonruimte en is bovendien supergezellig

8) VERGETEN DAT EEN KINDERKAMER OOK MOET GROEIEN

Een kinderkamer heeft niet noodzakelijk Disney-figuren aan de muur of sportfiguren op de beddenlakens nodig. Wél voorzie je best ruimte om trofeeën uit te zetten of accessoires die hun persoonlijkheid en hobby's reflecteren. Kinderen zijn echter wispelturig over hetgeen ze mooi vinden. Luister naar wat ze leuk vinden, maar filter dit naar iets waar ze over 10 jaar nog van kunnen genieten.


moderne kinderkamer
Deze kinderkamer is even uniek als praktisch

Jouw mening geven over dit artikel of heb je nog bijkomende vragen of tips, specifiek voor jouw interieur? Laat het gerust weten in onderstaande comments.


Wil je nieuwe blogberichten automatisch ontvangen en wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste producten en interessantste acties?


Volg ons dan op Facebook voor de nieuwste updates !


85 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven