• Mathieu

19 tips voor een groter interieur

De woningprijzen stijgen elk jaar en daarom worden we bijna verplicht om op steeds kleinere ruimtes te bouwen. Ook heel wat jonge koppels kopen een klein huisje om die dan naar hun eigen voorkeuren en behoeftes te renoveren of op te frissen.


Slaapkamers die nauwelijks groot genoeg zijn om er een bed in te plaatsen, woonruimtes waar zowel een eettafel als een salon in moet passen, kasten die ook een plaats moeten krijgen: alles doen passen in een kleine ruimte is geen makkelijke opgave.


Nochtans kan je met enkele kleine ingrepen jouw woonruimte optisch groter laten lijken.

Moodern Interieurdecoratie geeft je hierbij maar liefst 19 (!) tips voor een grotere woonruimte die praktisch toe te passen zijn op elke woonstijl.


1) Wanneer je gordijnen kiest, zorg dat ze dezelfde kleur hebben als jouw muren. Als je bij dezelfde kleur blijft, oogt de ruimte optisch groter. Eventueel kan je ook opteren voor transparante gordijnen.

transparante gordijnen

2) Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke lichtinval


3) Kies bewust jouw meubels: zetels en armstoelen op poten ogen veel lichter en creëren een gevoel van ruimte.


4) Gooi regelmatig ongebruikte items weg. Als je iets het voorbije jaar niet hebt gebruikt of iets op dit moment niet meer zou kopen, get rid of it !


5) Kleuren: kies een licht of neutraal kleurenpalet. Lichte kleuren creëren ruimtelijkheid.

modern interieur

6) Koop multifunctionele meubels. Deze opbergkisten kunnen evengoed dienen als bijzettafel of salontafel.


7) Hang spiegels op ! De reflectie laat jouw ruimte groter lijken.


8) Algemeen wordt aangenomen dat je kleine decoratieve elemen in kleine ruimtes moet gebruiken. Toch kunnen bewust gekozen grote items een ruimte ook groter doen lijken.


9) Ga voor stoffen en tapijten met een strakke print (of gewoon een neutraal kleur)

interieur tips

10) Overweeg om een volledige muur (vloer tot plafond - van muur tot muur) te gebruiken als boekenkast. Met dit trucje leg je de nadruk op de hoogte van de ruimte (en je krijgt er bovendien gratis een hele opslagruimte bij)


11) Vul niet elke lege ruimte op. Aan een kale muur hoeft niet per sé een kader te hangen en een boekenplank zet je best niet volledig vol. Moderne interieurdecoratie kies je op basis van kwaliteit (design) en niet op kwantiteit.


12) Gebruik hangkasten: een vrije vloer oogt groter.

Op zoek naar een ideale partner voor je hangkasten?

Check dan zeker www.deprezloncke.be.


13) Meubels hoeven niet noodzakelijk tegen een muur te staan. Een meubelstuk die volledig omringd is door ruimte, laat jouw ruimte groter lijken.


14) Opvouwbare meubelen zijn niet altijd even mooi, maar praktisch zijn ze wel. Na gebruik kan je deze namelijk makkelijk terug opbergen.


15) Maak gebruik van de 'cantaloupe rule': decoratieve elementen die kleiner zijn dan een doorsnee meloen zorgen ervoor dat een ruimte optisch kleiner wordt. Ga dus enkel voor moderne interieurdecoratie die groter is dan een meloen.

16) Koop een aantal meubels in dezelfde kleur als jouw muren. Zo worden deze één geheel en vergroot je het ruimtelijk effect.


17) Gebruik verschillende tinten binnen 1 kleur. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld verschillende tinten wit voor muren, gordijnen en deurframes, creëer je een rustgevend effect.


18) Maak komaf met die plafondlampen, want zij bundelen alle het licht op 1 plek. Gebruik in plaats daarvan meerdere lampen, verspreid over het huis. Staanlampen en tafellampen laten de ogen meer rondgaan in de ruimte.19) Rebelleer. Het is niet omdat je een salon hebt dat er een zetel, een televisie en een salontafel in moet komen. Onverwachte inrichtingen zorgen vaak voor een groter ruimtezicht. Misschien wil je wel een zitzak als sofa gebruiken of misschien een schommel in je leefruimte. Of misschien wil je wel beide. Er zijn geen regels. Go wild !


Hopelijk kan je toch enkele van deze 19 tips toepassen op jullie interieur.

Vragen of opmerkingen? Reageer gerust onderaan dit artikel.


Blijf ons volgen voor meer interieurtips !

28 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven